ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετική έναρξη στη Wall, απώλειες στις ευρώ-αγορές

18:27 - 03 Ιαν 2007 | Χρηματιστήρια
Ανοιγμα με το δεξί έκανε η αμερικανική αγορά στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους, ενώ μάλιστα ο δείκτης DowJones Industrial Average έκανε νέο ρεκόρ, μετά και την απόφαση της Home Depot να αντικαταστήσει τον γενικό διευθυντή της αλλά και την ανακοίνωση της Wal-Mart Stores για την υψηλότερη αύξηση στις πωλήσεις από τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,52% στις 12.527,80 μονάδες, ο S&P 500 στις 1.423,70 μονάδες αυξημένος κατά 0,38% και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο κατά 0,85% στις 2.435 μονάδες.

Κέρδη αποκομίζουν και οι μετοχές της General Electric, επηρεασμένες από τη σημερινή έκθεση για τη μεταποίηση που έδειξε ότι η οικονομία κινείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς ώστε να τονώσει τα εταιρικά κέρδη.

Συγκεκριμένα ο δείκτης ISM για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα στις ΗΠΑ εμφάνισε άνοδο μεγαλύτερη του αναμενόμενου το Δεκέμβριο, διαμορφούμενος στις 51,4 μονάδες, από 49,5 το Νοέμβριο, ενώ αναλυτές ανέμεναν αύξηση στις 50 μονάδες.

Ακόμη, ενισχύονται οι μετοχές της Merck & Co, καθώς η Bear Stearns αναβάθμισε την τέταρτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία των ΗΠΑ σε «outperform» από «peerperform».

Υποχωρούν οι μετοχές της Amazon καθώς η Citigroup μείωσε τη σύστασή της από σε «sell» από «hold», ενώ απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της NaborsIndustries, δραστηριοποιούμενη στις γεωτρήσεις πετρελαίου και στον τομέα του φυσικού αερίου, καθώς τα κέρδη τετάρτου τριμήνου δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Αυτή την ώρα στις ευρωπαϊκές αγορές, καταγράφονται απώλειες. Ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,11% στις 6.304 μονάδες, ο CAC 40 κατά 0,07% στις 5.613,73 μονάδες και ο DAX κατά 0,01% στις 6.680,23 μονάδες.

Στην πτώση των ευρωπαϊκών δεικτών πρωτοστατούν οι BHP Billiton και η Arcelor Mittal καθώς η τιμή του χαλκού πέφτει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, ενώ ταυτόχρονα η Credit Suisse μειώνει τη σύστασή της για το μεταλλευτικό κλάδο.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές της CSR, της Nokia, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων. Η Matsushita Electric Industrial, η Samsung Electronics και η Nokia έχουν κατηγορηθεί ότι χρησιμοποίησαν πατέντα χώρις την απαιτούμενη άδεια.

Η Statoil, η μεγαλύτερη νορβηγική εταιρεία πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου, κινείται πτωτικά όπως και η και η Technip του ιδίου κλάδου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.