ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδική τάση στη Wall Street

17:53 - 23 Δεκ 2015 | Χρηματιστήρια
Ανοδική τάση στη Wall Street
Με ανοδική τάση ξεκίνησαν οι δείκτες στη Wall Street εν μέσω πληθώρας οικονομικών στοιχείων σήμερα, τα οποία και ενδέχεται να προσδώσουν κάποια δυναμική στην αγορά που ετοιμάζεται για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ειδικότερα, ο Dow Jones άνοιξε με +0,74%, ο S&P με +0,61% και ο Nasdaq με +0,49%.

Χθες, Τρίτη, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους σε θετικό έδαφος, με ώθηση από τη σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου και μετά από μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από εναλλαγές προσήμων. Άλλωστε, εν μέσω εορταστικού κλίματος, η αγορά παραδοσιακά διέπεται από έντονη μεταβλητότητα και από χαμηλό όγκο συναλλαγών. Σημειωτέον πως η Wall Street αύριο, παραμονή Χριστουγέννων, θα κλείσει νωρίτερα και δεν θα ανοίξει μέχρι τη Δευτέρα.

Σε ό,τι αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, η "ατζέντα" είναι πλούσια, δίδοντας κάποιου βαθμού "τροφή" στο επενδυτικό αίσθημα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, οι Αμερικανοί καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνες τους τον Νοέμβριο, καθώς τα εισοδήματα τους συνέχισαν να κινούνται ανοδικά, ένα νέο σημάδι ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σε καλό δρόμο παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης στο εξωτερικό. Ειδικότερα, οι προσωπικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Νοέμβριο από τον προηγούμενο μήνα. Την ίδια στιγμή, τα προσωπικά εισοδήματα αυξήθηκαν 0,3% μετά από άνοδο 0,4% τον Οκτώβριο.

Τα στοιχεία έδειξαν, επίσης, ότι ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης - ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό - ήταν αμετάβλητος τον Νοέμβριο, από τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση, οι τιμές σημείωσαν άνοδο 0,4%. Αν και η μέτρηση παραμένει αδύναμη, αποτελεί την υψηλότερη ετήσια αύξηση για το 2015.

Εν τω μεταξύ, σχεδόν αμετάβλητες παρέμειναν τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ οι παραγγελίες για διαρκή βιομηχανικά αγαθά. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.