ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρές μεταβολές στο άνοιγμα της Wall Street

17:37 - 30 Δεκ 2015 | Χρηματιστήρια
Μικρές μεταβολές στο άνοιγμα της Wall Street
Σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα ξεκίνησαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς το επενδυτικό αίσθημα επλήγη από την πτώση στις τιμές του πετρελαίου και εν μέσω υποτονικού όγκου συναλλαγών, λόγω της εορταστικής ραστώνης. Ειδικότερα, ο Dow Jones άνοιξε με -0,06%, ο Nasdaq με -0,13% και ο S&P με -0,12%.

Χθες, Τρίτη, οι βασικοί δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους κοντά στα υψηλά της ημέρας, με ώθηση από την ανάκαμψη του πετρελαίου.

Σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου διαμορφώνονται κοντά στα επίπεδα των 37 δολαρίων, στον "απόηχο" των στοιχείων του American Petroleum Institute, τα οποία έδειξαν νέα αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές μετρούν αντίστροφα για την έλευση του 2015. Παραδοσιακά, τον τελευταίο μήνα κάθε έτους, οι αγορές ακολουθούν ανοδική πορεία. Πάντως, η Wall φαίνεται να αγνοεί αυτήν την τάση. Το 2015, ο Dow Jones βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,6%, ενώ ο Nasdaq γνωρίζει κέρδη 7,9%. Ο S&P 500 καταγράφει άνοδο κοντά στο 1%. Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά στον S&P 500, οι τελευταίες δύο συνεδριάσεις θα κρίνουν εάν ο δείκτης θα αποχαιρετήσει το έτος σε θετικό έδαφος. Εάν κλείσει το έτος με κέρδη, θα πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική χρονιά, ενώ εάν καταγράψει απώλειες, το 2015 θα μείνει στην ιστορία ως το χειρότερο έτος του από το 2008.

Τον Δεκέμβριο, ο S&P 500 βρέθηκε αντιμέτωπος με έντονες εναλλαγές στις συνεδριάσεις, οι οποίες θα καταλήγουν είτε σε ράλι, είτε σε ξεπούλημα, με "φόντο" την ιστορική απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από περίπου μία δεκαετία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.