ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά, εν μέσω διακυμάνσεων, οι ευρωαγορές

17:06 - 11 Ιαν 2016 | Χρηματιστήρια
Ανοδικά, εν μέσω διακυμάνσεων, οι ευρωαγορές
Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στα κυριότητα χρηματιστήρια της Ευρώπης, παρά το πρωινό sell off στις κινεζικές μετοχές. Πάντως, νωρίτερα οι βασικότερες αγορές κινούνταν εν μέσω διακυμάνσεων και εναλλαγής προσήμου, καθώς οι εξελίξεις από το «μέτωπο» της Κίνας συντηρούν τη «νευρικότητα» των επενδυτών, ενώ πιέσεις δέχεται ο ενεργειακός κλάδος λόγω της συνεχιζόμενης υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,33% στις 5.932 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 1.07% στις 9.954 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,65% στις 4.374 μονάδες, ενώ ο IBEX στη Μαδρίτη ανεβαίνει κατά 0,8%, στις 8.980 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,29% στις 342,34 μονάδες.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, "μπέρδεψε" τους αναλυτές με τηνσημαντική αύξηση της μέσης ισοτιμίας του γουάν, κίνηση που πιθανόν να καθησυχάσει σε ότι αφορά το ενδεχόμενο μιας ανταγωνιστικής υποτίμησης, όμως δημιουργεί ερωτήματα ως προς την τελική πρόθεση του Πεκίνου για τη συναλλαγματική πολιτική του, αλλά και αμφιβολίες για την ικανότητα των κινεζικών αρχών να διαχειριστούν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Εν τω μεταξύ, η απουσία του Τόκιο, λόγω αργίας, περιόρισε την ρευστότητα και αύξησε την αστάθεια, με τις αγορές συναλλάγματος μάλιστα να σημειώνουν τεράστιες διακυμάνσεις.

Παράλληλα, μεγαλύτερη του αναμενόμενου, επιδείνωση εμφάνισε τον Ιανουάριο το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη, εξαιτίας των ανησυχιών για την κινεζική οικονομία. Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Sentix υποχώρησε στις 9,6 μονάδες έναντι 15,7 μονάδων τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 12,2 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι ρωσικές χρηματαγορές κατέγραφαν μεγάλη πτώση σήμερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης, με τον δείκτη RTS (συναλλαγές σε δολάρια) του χρηματιστηρίου της Μόσχας να κάνει βουτιά και το ρούβλι να πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Δεκέμβριο του 2014, ακολουθώντας την τάση των ασιατικών χρηματιστηρίων και τις τιμές του πετρελαίου. Η ισοτιμία του δολαρίου ξεπέρασε τα 76 ρούβλια και του ευρώ τα 83 ρούβλια για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2014, τη στιγμή της έναρξης της νομισματικής κρίσης στη Ρωσία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.