ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πετρέλαιο συμπαρασύρει τη Wall Street

22:48 - 11 Ιαν 2016 | Χρηματιστήρια
Το πετρέλαιο συμπαρασύρει τη Wall Street
Σημαντικές απώλειες καταγράφει σήμερα η Wall Street, παρά το ανοδικό ξεκίνημα της συνεδρίασης, υπό το βάρος της νέας πτώσης στην τιμή του πετρελαίου, αλλά και των ανησυχιών για τον κινεζικό "ιό" των αγορών.

Πιο συγκεκριμένα, στις 21:47 οι απώλειες έχουν κάπως μετριαστεί με τον Dow Jones να καταγράφει πτώση 0,11% στις 16.328 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,68% χαμηλότερα στις 4.611 μονάδες. Οι μετοχές στον κλάδο της ενέργειας καταγράφουν μεγάλες απώλειες, οδηγώντας τον S&P σε πτώση 0,36% στις 1.915 μονάδες, ενώ νωρίτερα κατέγραφε πτώση μεγαλύτερη της μιας ποσοστιαίας μονάδας.

Το αργό πετρέλαιο υποχωρεί για έκτη διαδοχική συνεδρίαση σε χαμηλά δώδεκα ετών. Το συμβόλαιο της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού βουτάει 6,6% στα 30,97 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από το 2003.

Αναλυτές της Morgan Stanley νωρίτερα προέβλεψαν ότι το αργό πετρέλαιο μπορεί να υποχωρήσει ως και τα 20 δολάρια, αν συνεχιστεί η ανοδική πορεία του δολαρίου.

Παράλληλα, οι κινεζικοί δείκτες διεύρυναν περαιτέρω, σήμερα, τις ήδη βαριές απώλειες της πρώτης εβδομάδας του έτους, με τον Shanghai να χάνει 5,22% και τον Shenzhen Composite να μετρά ζημιές 6,5%.

Σημειωτέον πως η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) παρενέβη εκ νέου στη συναλλαγματική ισοτιμία θέτοντας υψηλότερα την ισοτιμία του γουάν στο 6,5626 έναντι του δολαρίου.

Η τράπεζα έτσι "μπέρδεψε" τους αναλυτές με την σημαντική αύξηση της μέσης ισοτιμίας του γουάν, κίνηση που πιθανόν να καθησυχάσει σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μιας ανταγωνιστικής υποτίμησης, όμως δημιουργεί ερωτήματα ως προς την τελική πρόθεση του Πεκίνου για τη συναλλαγματική πολιτική του, αλλά και αμφιβολίες για την ικανότητα των κινεζικών αρχών να διαχειριστούν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.