ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street

17:56 - 12 Ιαν 2016 | Χρηματιστήρια
Ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street
Σε θετικό έδαφος άνοιξαν οι δείκτες της Wall Street, σε μία ακόμη απόπειρα ανάκαμψης μετά από το ισχυρό sell off που κυριάρχησε με την έλευση του 2016. Ειδικότερα, ο Dow Jones ξεκίνησε με +0,98% (16.559 μονάδες), ο Nasdaq με +1,38% (4.704 μονάδες), ενώ ο S&P άνοιξε με +1,03% (1.943 μονάδες).

Μετά και από τη χθεσινή του "κατρακύλα" σε χαμηλά 12 ετών, οι τιμές του πετρελαίου σήμερα σταθεροποιούνται, με το "βλέμμα" των επενδυτών να στρέφεται και στα εταιρικά αποτελέσματα δ' τριμήνου. Τον κύκλο άνοιξε, χθες, με μικτά αποτελέσματα, η  Alcoa Inc., ενώ στα τέλη της εβδομάδας, έπονται και οι δημοσιεύσεις από τους τραπεζικούς κολοσσούς J.P. Morgan Chase, Wells Fargo και Citigroup. Με τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης, ανακοινώνει αποτελέσματα η CSX Corp..

Χθες, Δευτέρα, μετά από μία συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων, οι δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους με μικτά πρόσημα, εν μέσω των ανησυχιών για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, αλλά και των έντονων πιέσεων στα εμπορεύματα. 

Σήμερα, προσπάθεια ανάκαμψης επέδειξαν και οι ασιατικοί δείκτες, παρά την ισχυρή μεταβλητότητα και μετά το τρίτο sell off για το 2016 χθες που επηρέασε ξανά την παγκόσμια αγορά. 

Η Alcoa ανακοίνωσε πτώση εσόδων 18% στα 5,25 δισ. δολ. από 6,38 δισ. δολ., με τον κολοσσό του αλουμινίου ωστόσο να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα έσοδα της εταιρείας στα 5,29 δισ. δολ..

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 500 εκατ. δολ. ή 39 cents ανά μετοχή από κέρδη 159 εκατ. δολ. ή 11 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Εν τω μεταξύ, αισιόδοξος ότι η Starbucks Corp. θα ανοίξει άλλα 500 καταστήματα ετησίως στην Κίνα στα επόμενα πέντε χρόνια, εμφανίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Howard Schultz, σε συνέντευξή του στη The Wall Street Journal. 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.