ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Προμηνύεται μεταβλητότητα;

17:33 - 21 Ιαν 2016 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Προμηνύεται μεταβλητότητα;
Μία ακόμη συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας προμηνύεται για τη Wall Street, εν μέσω πιέσεων από το ασιατικό "μέτωπο" και από τη "βουτιά" του πετρελαίου. Ο βιομηχανικός Dow Jones άνοιξε με +0,05%, ο S&P 500 ξεκίνησε με +0,04% και ο τεχνολογικός Nasdaq ξεκίνησε με +0,04%.

Χθες, Τετάρτη, οι δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους με σημαντικές απώλειες, αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας, καθώς τελευταία στιγμή γλίτωσαν από τα χειρότερα, μετά τις έντονες προσπάθειες αντίστασης στις πετρελαϊκές πιέσεις.

Το πετρέλαιο συνεχίζει και σήμερα να επιβαρύνει το επενδυτικό αίσθημα, καθώς οι τιμές του "μαύρου χρυσού" κινούνται στα επίπεδα των 27 δολαρίων, κοντά στα χαμηλά 13 ετών.

Πέρα από τις ασιατικές αγορές που "διολίσθησαν" εκ νέου, το βλέμμα των επενδυτών στρέφονται και στην Ευρώπη, όπου διατηρήθηκαν αμετάβλητα τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), με τον Mario Draghi να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης της νομισματικής πολιτικής στην επόμενη συνεδρίαση. 

Σημειωτέον πως η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ κινείται σε αντίθετη τροχιά από εκείνη της Fed, η οποία τον Δεκέμβριο του 2015 προέβη στην αύξηση των επιτοκίων, για πρώτη φορά μετά από περίπου δέκα χρόνια και πλέον το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στον ρυθμό, με τον οποίο θα συνεχιστεί η εν λόγω επιτοκιακή πολιτική.

Σήμερα ανακοινώθηκε πως ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στα μέσα Ιανουαρίου διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών διαμορφώθηκε, ίσως σε μια ένδειξη ότι ο ρυθμός των απολύσεων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί ελαφρώς από τα ιστορικά χαμηλά.

Οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν κατά 10.000 στις 293.000 στο διάστημα 10-16 Ιανουαρίου. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούλιο.

Πάντως, οι αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας βρίσκονται ακόμη σε πολύ χαμηλό επίπεδο και άλλες μετρήσεις, όπως τα μηνιαία στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, εμφανίζουν ότι οι προσλήψεις παραμένουν ακόμη ισχυρές.

Σε ό,τι αφορά στις εταιρικές ειδήσεις της ημέρας, η Southwest Airlines Co ανακοίνωσε ότι σχεδόν τριπλασίασε τα κέρδη της στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 536 εκατ. δολαρίων, έναντι των 190 εκατ. δολαρίων πριν από έναν χρόνο. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 4,98 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 7,5%. 

Η Travelers Companies Inc ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δ΄ τριμήνου υποχώρησαν στα 866 εκατ. Δολάρια, έναντι των 1,04 δισ. δολαρίων,  πριν από έναν χρόνο.

Η Verizon Communications, στο τελευταίο τρίμηνο, ανακοίνωσε κέρδη 5,39 δισ. δολαρίων, σε σχέση με τις ζημιές των 2,23 δισ. δολαρίων, πριν από έναν χρόνο. Τα έσοδα αυξήθηκαν 3,2% στα 34,25 δισ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.