ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Μικρή πτώση στο άνοιγμα

17:36 - 25 Ιαν 2016 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Μικρή πτώση στο άνοιγμα
Πτωτικό είναι το άνοιγμα στη Wall Street, μετά από τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας και ενώ οι απώλειες του πετρελαίου επιβαρύνουν το επενδυτικό αίσθημα. Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,44%, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,47% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq άνοιξε με -0,35%.

Μετά από αρκετές συνεδριάσεις έντονης μεταβλητότητας, το αμερικανικό ταμπλό παρουσίασε εικόνα σταθεροποίησης, με τη Wall να καταγράφει τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη για το 2016. Καταλυτικός για αυτήν την ομαλοποίηση ήταν ο ρόλος των τιμών του πετρελαίου, αλλά και τα μηνύματα υπέρ ενδεχόμενης διεύρυνση της ποσοτικής χαλάρωσης στην Ευρώπη και στην Ασία, που εξέπεμψαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) αντιστοίχως.

Αυτήν την εβδομάδα, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της Federal Reserve. Αν και δεν αναμένεται νέα αύξηση των επιτοκίων, η συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ θα μπορούσε να δώσει κάποια στοιχεία για τις προβλέψεις της Fed σχετικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, εν μέσω της συνεχούς πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές εκτιμούν πως ο όγκος συναλλαγών ενδέχεται να διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, εξ αιτίας της χιονοθύελλας που παρέλυσε τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον.

Στο "μέτωπο" των επιχειρήσεων, και όσον αφορά την Twitter, κυκλοφόρησε η είδηση πως αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην ηγεσία του παγκόσμιου κοινωνικού μέσου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα διεθνή μέσα, αφού η Katie Jacobs, αντιπρόεδρος της εταιρείας και ο ανώτερος αντιπρόεδρος Kevin Weil θα παραιτηθούν από τις θέσεις τους.

Παράλληλα, σε προχωρημένες συζητήσεις για τη συγχώνευσή της με τη Tyco International βρίσκεται η Johnson Controls. Πρόκειται για μία συμφωνία που εκτιμάται στα 30 δισ. δολάρια και σηματοδοτεί το γεγονός ότι η πρόσφατη μεταβλητότητα στις αγορές δεν θα εκτροχιάσει μια απότομη αύξηση της δραστηριότητας των εξαγορών.

Τέλος, η αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων Mc Donald's σκοπεύει να επιταχύνει το ρυθμό επέκτασής της στη Ρωσία, ανοίγοντας περισσότερα από 60 καταστήματα, καθώς η στροφή της σε τοπικούς προμηθευτές και τα οικονομικά της μενού φέρνουν αποτελέσματα εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.