ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντική διόρθωση στις αγορές της Ασίας

10:11 - 10 Ιαν 2007 | Χρηματιστήρια
Την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων επτά εβδομάδων υπέστησαν οι αγορές στην Ασία, με την Inpex Holdings και την BHP Billiton να καταγράφουν σημαντικές απώλειες μετά τη νέα πτώση των τιμών των μετάλλων. Αρνητικές συνέπειες στις αγορές είχε και η απόφαση της Βενεζουέλας να εθνικοποιήσει τις υπηρεσίες δημόσιας ωφέλειας αλλά και η σκλήρυνση των κανόνων για τις εταιρείες με ξένους ιδιοκτήτες που επέβαλε η Ταϊλανδη.

Σημαντική υποχώρηση κατέγραψε και η Samsung Electronics, ενώ χαμηλότερα κινήθηκαν η Toyota και η Canon εν μέσω ανησυχιών ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκιά της την επόμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε σε ποσοστό 1.7% στις 16,942.40 ενώ ο δείκτης Topix επίσης έχασε ποσοστό 1.7%. Πτωτικά κινήθηκε και ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα αλλά και ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ που υποχώρησαν  1,35% και 1.84% αντίστοιχα.

Σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν η Woodside Petroleum αλλά και η Nippon Oil.  Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε και η τιμή του μαύρου χρυσού, κατά 0.8% στα 55.64 δολάρια το βαρέλι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.