ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στο άνοιγμα της Wall Street

17:36 - 02 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Απώλειες στο άνοιγμα της Wall Street
Με απώλειες ξεκίνησαν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς η νέα πτώση του πετρελαίου επιβαρύνει το επενδυτικό αίσθημα, αντισταθμίζοντας την ώθηση από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Alphabet.

Ο βιομηχανικός Dow Jones άνοιξε με -1,2%, ο S&P 500 με πτώση 1,1% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στο άνοιγμα εμφανίζει απώλειες 0,8%.

Χτες, η αμερικανική αγορά μετρίασε τις απώλειές της, με τους αναλυτές να αποδίδουν αυτήν τη μερική βελτίωση στις ολοένα και πιο ενισχυμένες προσδοκίες των επενδυτών για σταδιακή αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

Πράγματι, οι δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους με οριακές μεταβολές, παρά τη "βουτιά" του αργού, κάτι που ενδεχομένως δεν θα επαναληφθεί στη σημερινή συνεδρίαση, όπως παρατηρούν οι αναλυτές.

"Μπορεί να σταθεροποιούνται οι μετοχές παγκοσμίως, αλλά με περιορισμένες οικονομικές δημοσιεύσεις στη διάρκεια της ημέρας, οι αγορές μπορεί να επικεντρωθούν και πάλι στις τιμές του πετρελαίου", επισημαίνει ο Nour Al-Hammoury, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στην ADS Securities.

Συγκεκριμένα, οι τιμές του πετρελαίου ακολουθούν πτωτική πορεία, καθώς οι ελπίδες για μείωση της παραγωγής από τους μεγάλους παραγωγούς εξασθενούν και ενώ οι ανησυχίες γύρω από την υπερπροσφορά στην αγορά του "μαύρου χρυσού" αναζωπυρώνονται.

Η πλειονότητα των αναλυτών θεωρεί μάλλον απίθανο το ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ της Ρωσίας και των άλλων βασικών παραγωγών του ΟΠΕΚ, με τα νέα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία της Κίνας να εντείνουν την παγκόσμια αβεβαιότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.