ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

16:49 - 03 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στην πορεία των τιμών του πετρελαίου, που σήμερα βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,48% στις 333 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,5% στις 5.894 μονάδες, κατά 0,4% υποχωρεί ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.267 μονάδες, ενώ οι απώλειες για τον DAX της Φρανκφούρτης διευρύνονται στο 0,9%, στις 9.495 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 1,6% κινείται ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.390 μονάδες και κατά 1,2% ο ιταλικός FTSE MIB στις 17.703 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας, σε χαμηλό τεσσάρων μηνών επιβράδυνε τον Ιανουάριο η οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης σύμφωνα με τους δείκτες PMI της εταιρείας ερευνών Markit. Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες διολίσθησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 53,6 μονάδες τον Ιανουάριο από 54,3 μονάδες τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Markit. Η αρχική εκτίμηση τοποθετούσε τον δείκτη στις 53,5 μονάδες.

Ο δείκτης έχει συμπληρώνει 31 διαδοχικούς μήνες πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας. Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες υποχώρησε στις 53,6 μονάδες από 54,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας αμετάβλητος έναντι της προκαταρκτικής μέτρησης.

Παράλληλα, αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη, τερματίζοντας ένα πτωτικό σερί τριών μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Eurostat.

Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσαν άνοδο 1,4%. Οι λιανικές πωλήσεις είχαν να καταγράψουν αύξηση από τον περασμένο Αύγουστο. Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.