ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με πτώση ξεκίνησε η Wall Street

17:34 - 09 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Με πτώση ξεκίνησε η Wall Street
Πτωτικά άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία του πετρελαίου, αλλά και την παγκόσμια ανάπτυξη επιβαρύνουν το επενδυτικό αίσθημα. Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,81%, ο S&P 500 σημειώνει στο ξεκίνημα πτώση 0,89% και ο τεχνολογικός Nasdaq άνοιξε με απώλειες 1,23%.

Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, εν όψει και την ομιλία της επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen, ενώπιον του Κογκρέσου αυτήν την εβδομάδα. Παράλληλα, τα οικονομικά αποτελέσματα εταιριών, όπως της Coca-Cola και της CVS, θα μπορούσαν να δώσουν ένα στίγμα για τις καταναλωτικές δαπάνες.

Χθες, Δευτέρα, οι χρηματιστηριακοί δείκτες γνώρισαν κατακόρυφη πτώση, ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές τους ψηλότερα από τα χαμηλά της συνεδρίασης, με τον S&P 500 να κλείνει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2014 και τον Nasdaq να δέχεται ισχυρές πιέσεις από τις μετοχές των Facebook και Amazon.

Η Wall Street ακολουθεί το παγκόσμιο selloff που αποδίδεται στις ανησυχίες σχετικά με την υπερπροσφορά πετρελαίου και τις ενδείξεις υποτονικότητας στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Οι τιμές του αργού διαγράφουν τα προηγούμενα κέρδη, με το αμερικανικό WTI να διαμορφώνεται κάτω από τα επίπεδα των 30 δολαρίων, στον απόηχο των εκτιμήσεων του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (International Energy Association - IEA) που προβλέπει πως η προσφορά θα υπερβαίνει την κατανάλωση κατά μέσο όρο 1,75 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σε σύγκριση με την εκτίμηση των 1,5 εκατ. βαρελιών τον περασμένο μήνα. 

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή ατζέντα των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Coca Cola ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 1,23 δισ. δολ. στο δ' τρίμηνο έναντι των 770 εκατ. δολαρίων πέρυσι. 

Υψηλότερα κέρδη και έσοδα ανακοίνωσε η CVS Health Corp. στο δ΄ τρίμηνο, κυρίως λόγω της ανάπτυξης των φαρμακευτικών της δραστηριοτήτων, αλλά η εταιρεία έδωσε μια ήπια πρόβλεψη για το τρέχον τρίμηνο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.