ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλό 16 μηνών ο Nikkei

10:05 - 10 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Σε χαμηλό 16 μηνών ο Nikkei
Σε χαμηλό 16 μηνών υποχώρησε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, υπό το βάρος των ανησυχιών για την πτωτική πορεία της τιμής του πετρελαίου, αλλά και για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι το αργό πετρέλαιο τύπου WTI έκλεισε κάτω από τα 28 δολάρια χτες, μετά την έκθεση του IEA που προειδοποιούσε για χαμηλότερη ζήτηση με παράλληλη αυξημένη παραγωγή.

 

Οι ιαπωνικές μετοχές επλήγησαν επίσης και από την ενίσχυση του γιεν σε σχέση με το δολάριο το οποίο βρέθηκε σε χαμηλό δεκαπέντε μηνών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4%, ενώ ο δείκτης Nikkei έφτασε να υποχωρεί έως και 4%, με τον ιαπωνικό τραπεζικό κλάδο να δέχεται ισχυρότατες πιέσεις. Ο δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,31% στις 15.713 μονάδες, ενώ σε χαμηλό δυόμισι ετών έκλεισε ο δείκτης ASX της Αυστραλίας, στις 4.826 μονάδες (-1,15%).

 

Υπενθυμίζεται ότι τα κινεζικά χρηματιστήρια παραμένουν κλειστά λόγω του εορτασμού του Σεληνιακού Νέου Έτους.

 

Το "βλέμμα" των επενδυτών βρίσκεται τώρα στραμμένο στις δηλώσεις που αναμένεται να κάνει σήμερα η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, σε αναζήτηση ενδείξεων για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:18 - 10 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.