ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασία: Ράλι ανόδου στις αγορές λόγω ανάκαμψης του αργού

11:29 - 18 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Ασία: Ράλι ανόδου στις αγορές λόγω ανάκαμψης του αργού
Η ανάκαμψη των τιμών του αργού πετρελαίου, συμπαρασύρει τα ασιατικά χρηματιστήρια οδηγώντας τα σε σημαντικά κέρδη.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άλμα 2,3% στις 16.196,80 μονάδες παρά τα απογοητευτικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τις εξαγωγές της χώρας.

Ειδικότερα, οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 12,9% τον Ιανουάριο στα 5,352 τρισ. γεν μετά από την υποχώρηση κατά 8% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Οικονομικών. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν πτώση 11,2%.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άλμα 2%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί 0,2%, χάνοντας τα κέρδη που βρέθηκε να καταγράφει μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν ελαφρώς τον Ιανουάριο, κερδίζοντας ταχύτητα για τρίτο διαδοχικό μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 1,8% τον Ιανουάριο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, έπειτα από άνοδο 1,6% τον Δεκέμβριο.
Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P ASX 200 κέρδισε 1,8%, ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ενισχύεται σε ποσοστό 1,1%.
Τα κέρδη στην Ασία ακολουθούν το ανοδικό κλείσιμο των αμερικανικών δεικτών το βράδυ της Τετάρτης. Οι δείκτες της Wall Street συμπλήρωσαν τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.