ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αρνητικό έδαφος» για τους ασιατικούς δείκτες

10:34 - 24 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
«Αρνητικό έδαφος» για τους ασιατικούς δείκτες
Νέες απώλειες σημειώνουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες την Τετάρτη εν μέσω ρευστοποίησης μετοχών του ενεργειακού κλάδου μετά και τη χθεσινή νέα πτώση της τιμής του αργού στον απόηχο των δηλώσεων των υπουργών Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια αργού πετρελαίου έκλεισαν χθες ισχυρά πτωτικά (-4.7%), με τους επενδυτές να αντιδρούν στις δηλώσεις τόσο του Σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο περικοπών στην παραγωγή αργού, όσο και του ιρανού ομόλογού του που χαρακτήρισε "γελοία” τη συμφωνία για το προσωρινό "πάγωμα" της παραγωγής ανάμεσα σε Ρωσία και Σαουδική Αραβία.

Σε αυτό το κλίμα, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί κατά 1%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε απώλειες 1,5%, ενώ στην Ιαπωνία ο Nikkei έχασε 0,8%.

Στην Ινδία ο BSE Sensex κινείται πτωτικά κατά 0,75%, ενώ στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted σημειώνει απώλειες ύψους 0,62%. Τέλος, σχεδόν σταθεροποιητικά με οριακές απώλειες κινούνται οι Shanghai Composite Index και ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Όπως υποστηρίζουν διεθνείς αναλυτές, οι ανησυχίες γύρω από την παρατεταμένη πτώση των τιμών του πετρελαίου σε συνδυασμό με τις ανησυχίες γύρω από την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης ωθούν τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις, με αποτέλεσμα οι ασιατικές αγορές να διευρύνουν τις απώλειες μετά και την χθεσινή πτωτική συνεδρίαση.

Στις συναλλαγματικές συναλλαγές, το γεν ενισχύεται κατά 0,2% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ με την ισοτιμία δολαρίου/γεν να διαμορφώνεται στα 111,87 γεν, επηρεάζοντας αρνητικά τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.