ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνημα με απώλειες στη Wall Street υπό το βάρος του πετρελαίου

17:37 - 24 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Ξεκίνημα με απώλειες στη Wall Street υπό το βάρος του πετρελαίου
Με απώλειες ξεκίνησαν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για το πετρέλαιο τους απομακρύνουν από περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου, όπως είναι οι μετοχές.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,76%, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,25% και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 1,17%.

 

Η πτωτική πορεία των δεικτών ακολουθεί τον «κατήφορο» του αργού. Όλα αυτά μετά από τα χθεσινά απογοητευτικά σχόλια από πλευρά της Σαουδικής Αραβίας που «εξανέμισαν» τις όποιες προσδοκίες για μείωση της παραγωγής και ακόλουθη εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου. Ειδικότερα, την Τρίτη, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali bin Ibrahim Al-Naimi απέκλεισε το ενδεχόμενο περικοπών στην παραγωγή αργού, την ώρα που ο Ιρανός ομόλογό του που χαρακτήριζε ως «αστείο» τη συμφωνία για το προσωρινό «πάγωμα» της παραγωγής που συμφώνησαν Ρωσία και Σαουδική Αραβία.

 

Σήμερα έφθασε έκκληση από πλευράς του Ιράκ προς τις χώρες - μέλη του ΟΠΕΚ και τους παραγωγούς εκτός του Οργανισμού να δράσουν αναλόγως ώστε να επανέλθει η ισορροπία στην αγορά. Το πετρέλαιο καθόρισε και τις επιδόσεις της Wall την Τρίτη, οπότε και ο Dow Jones μαζί με τον S&P 500 γνώρισαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε διάστημα μιας εβδομάδας, διαγράφοντας τα κέρδη της Δευτέρας. Άλλωστε το πετρέλαιο συμπαρασύρει όχι μόνο την αμερικανική, αλλά και τις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές. 

 

Μιλώντας σε συνέδριο στο Χιούστον, ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Stanley Fischer, δήλωσε ότι υπάρχει η πιθανότητα το πρόσφατο selloff στις αγορές να μην προκαλέσει ζημιά στην αμερικανική οικονομία, επισημαίνοντας ότι σε ανάλογα περιστατικά στο πρόσφατο παρελθόν η οικονομική ανάπτυξη παρέμεινε αλώβητη. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.