ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρατούν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές

16:57 - 26 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Κρατούν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές
Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ισχυρότερες τιμές των μετάλλων και την ανακοίνωση ορισμένων θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων να στηρίζουν τις αγορές. Τα εταιρικά αποτελέσματα εκτιμάται πως θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, δίνοντας κατεύθυνση στις αγορές.

Τα δε στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη, το οποίο επιδεινώθηκε τον Φεβρουάριο, δεν φάνηκε να απασχολούν τους επενδυτές, με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και τα εταιρικά αποτελέσματα να δίνουν τον ρυθμό στη σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται καθώς οι traders κλείνουν τις short θέσεις τους. 

 

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,67% στις 332 μονάδες, κατά 1,3% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.090 μονάδες, κατά 21,9% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.330 μονάδες και κατά 2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.520 μονάδες.

Κέρδη 1,6% σημειώνει ο ισπανικός δείκτη IBEX στις 8.346 μονάδες, με +1,18% κινείται ο πορτογαλικός PSI στις 4.719 μονάδες και με +1,9% ο ιταλικός FTMIB στις 17.425 μονάδες.

 

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της G-20 στη Σαγκάη. Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Zhou Xiaochuan δήλωσε στο περιθώριο της συνόδου ότι υπάρχουν και άλλα εργαλεία νομισματικής πολιτικής που μπορεί να χρησιμοποιήσει για την τόνωση της οικονομίας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να υποτιμηθεί το γουάν.

 

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας πάντως προσπάθησε να μετριάσει τις προσδοκίες ότι από τη συνάντηση των χωρών της G20 θα προκύψουν συγκεκριμένα μέτρα.

 

Σε δηλώσεις του στο Reuters ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Ignazio Visco επισήμανε ότι ο βασικότερος στόχος της συνάντησης είναι να βελτιώσει την ικανότητα των κυβερνήσεων να ενισχύσουν την ανάπτυξη.

 

Σύμφωνα με αναλυτές το κλίμα αισιοδοξίας προέρχεται και από το γεγονός ότι οι επενδυτές προσδοκούν πως η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ομάδας των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου θα καταλήξει σε νέα μέτρα για την τόνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:56 - 26 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.