ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές

11:44 - 09 Μαρ 2016 | Χρηματιστήρια
Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές
Σταθεροποιητικές κινήσεις και ήπια άνοδος παρατηρείται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη χθεσινή πτώση, η οποία προκλήθηκε από τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία της Κίνας, που αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, κατά την οποία αναμένεται να ανακοινωθεί νέα μείωση των επιτοκίων καταθέσεων, καθώς και επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Τράπεζας.

 

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων: Η Deutsche Post δήλωσε πως αναμένει αύξηση των κερδών της κατά τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ φέτος, η E.ON ανακοίνωσε ζημίες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ η Inditex ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 15%, στα 2,88 δισ. ευρώ.

 

Νωρίτερα σήμερα η Credit Agricole δεσμεύτηκε να αυξήσει την εξοικονόμηση κόστους και τις συνέργειές της μέχρι το 2019, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις πιέσεις που προκαλεί στην κερδοφορία της τράπεζας η αναδιάρθρωσή της.

 

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,5% υψηλότερα στις 339 μονάδες, χωρίς αξιόλογη μεταβολή ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.139 μονάδες με +0,2%, με άνοδο 0,4% κινείται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.740 μονάδες, ενώ με +0,38% στις 4.420 μονάδες κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού.

 

Κέρδη 0,9% σημειώνει ο FTSEMIB στο Μιλάνο ενώ ο IBEX στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,6%. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.