ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη Fed

11:33 - 17 Μαρ 2016 | Χρηματιστήρια
Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη Fed
Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια χθες, και άφησε να εννοηθεί πως η μέτρια ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και η ισχυρή άνοδος της απασχόλησης θα επιτρέψουν στην Fed να περιορίσει τη νομισματική της πολιτική φέτος, με τις νέες προβλέψεις να δείχνουν δυο αυξήσεις επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους.

Οι ανακοινώσεις της Fed έδωσαν ώθηση στις μετοχές του μεταλλευτικού και ενεργειακού κλάδου, καθώς οδήγησαν σε πτώση του δολαρίου.

Σημειώνεται πως αργότερα σήμερα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό του Φεβρουαρίου, καθώς και οι αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για τα δικά της επιτόκια.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,3% στις 342 μονάδες, κατά 0,4% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.202 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης CAC στις 4.491 μονάδες και κατά 0,7% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, ο οποίος επιστρέφει πάνω από τις 10.000 μονάδες.

 

Νωρίτερα, η απόφαση διατήρησης των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα παρείχε κάποια ανακούφιση στις ασιατικές αγορές διότι δεν παρείχε κίνητρο στους επενδυτές να αποσύρουν τα χρήματά τους από τα τοπικά χρηματιστήρια επενδύοντας στις ΗΠΑ για να επωφεληθούν από ενδεχόμενη αύξηση.

Ειδικότερα, στην Ιαπωνία ο Nikkei σημείωσε άνοδο 1,4%, ο Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά 1,2%, ενώ αντίστοιχη άνοδο κατέγραψε και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία.

Στην Κίνα ο Shangai Composite ενισχύθηκε κατά 0,4%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε 1,6%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.