ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικό άνοιγμα στη Wall Street μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

16:35 - 22 Μαρ 2016 | Χρηματιστήρια
Πτωτικό άνοιγμα στη Wall Street μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες
Πτωτική εκκίνηση των συναλλαγών είχαμε στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες φέρουν έντονες ανησυχίες στο ταμπλό και θέτουν σε επιφυλακή τους επενδυτές. Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,27%, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,39% και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,43%.

Η υποτονική διάθεση των επενδυτών αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες που έχουν πυροδοτήσει οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, με τα ασφαλή «καταφύγια» - χρυσός, ασήμι, γεν - να γνωρίζουν άνοδο, στον απόηχο των τελευταίων χτυπημάτων στο αεροδρόμιο και στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας. 

Πτωτικά πλέον κινούνται και οι τιμές του αργού, ύστερα από αρχικές διακυμάνσεις μεταξύ κερδών και απωλειών, αποτυπώνοντας την επιφυλακτικότητα που επικρατεί σήμερα στις αγορές παγκοσμίως. Άλλωστε, η εβδομάδα ξεκίνησε σε κλίμα μεταβλητότητας για το πετρέλαιο, εν μέσω της αβεβαιότητας σχετικά με το ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ των μεγάλων εξαγωγέων για «πάγωμα» της παραγωγής του «μαύρου χρυσού», στη συνάντηση της 17ης Απριλίου στο Κατάρ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.