ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποτονικό κλίμα στη Wall Street

16:55 - 23 Μαρ 2016 | Χρηματιστήρια
Υποτονικό κλίμα στη Wall Street
Ήπια πτώση παρατηρείται στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αραιώνουν τις "εμφανίσεις" τους εν όψει των διακοπών για το Πάσχα των Καθολικών. Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,22%, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,28% και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,41%.

Σημειωτέον πως ο τεχνολογικός δείκτης έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους άλλους δύο δείκτες, φέτος, υποχωρώντας κατά 3,7%, την ώρα που ο Dow Jones και ο S&P 500 έχουν εισέλθει σε θετικό έδαφος.

Όπως παρατηρεί ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της ADS Securities, Nour Al-Hammoury, η μειωμένη ρευστότητα και τα περιορισμένα οικονομικά στοιχεία, εν όψει των διακοπών για το Πάσχα των Καθολικών, θα μπορούσαν να διευκολύνουν τη μεταβλητότητα μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. 

 

Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου υπέστησαν μικρό αντίκτυπο από τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως είναι μάλλον απίθανο να αντιδράσουν περαιτέρω, εκτός και εάν ακολουθήσει και άλλη επίθεση. 

Κατά τις περιόδους έντονης αβεβαιότητας από γεωπολιτικής άποψης, οι επενδυτές σπεύδουν στα ασφαλή "καταφύγια", όπως είναι ο χρυσός και το γιεν, ωστόσο αυτήν τη φορά η τάση αυτή αντιστράφηκε με το πολύτιμο μέταλλο να διαγράφει, σήμερα, καθοδική πορεία, στον "απόηχο" της ενδυνάμωσης του δολαρίου έναντι του γιεν. 

 

Το δολάριο λαμβάνει ώθηση και από τα μηνύματα από τους αξιωματούχους της Fed που τίθενται υπέρ περισσότερων αυξήσεων των επιτοκίων. Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Fed στο Σεντ Λούις, James Bullard, διεμήνυσε σήμερα πως μια υποχώρηση της ανεργίας κάτω από τα συνηθισμένα επίπεδα θα μπορούσε να αναγκάσει τους αξιωματούχους της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Σημειωτέον πως σε χθεσινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της Fed στο Σικάγο, Charles Evans, επεσήμανε πως οι δύο αυξήσεις επιτοκίων - σύμφωνα και με τις τελευταίες προβλέψεις της Τράπεζας - δεν έχουν καμία λογική, ενώ ο επικεφαλής στη Φιλαδέλφεια, Patrick Harker, δήλωσε πως ο ίδιος θα προτιμούσε σύσφιξη της πολιτικής με πιο γρήγορο ρυθμό. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.