ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Το «βλέμμα» σε μάκρο και αργό

16:31 - 28 Μαρ 2016 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Το «βλέμμα» σε μάκρο και αργό
Θετικό ήταν άνοιγμα στη Wall Street με την άνοδο των τιμών του αργού και μια σειρά από μάκρο να δίνουν ώθηση στη διάθεση των επενδυτών που επιστρέφουν από τις διακοπές του Καθολικού Πάσχα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones άνοιξε με +0,2%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο κατά 0,23% και ο τεχνολογικός Nasdaq ξεκίνησε με κέρδη 0,29%.

Την Παρασκευή (Μεγάλη Παρασκευή για τους Καθολικούς) το αμερικανικό χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό, ενώ με τη συνεδρίαση της Πέμπτης, «έσπασε» το σερί των πέντε προηγούμενων ανοδικών εβδομάδων, με τον S&P 500 να διολισθαίνει και πάλι σε αρνητικό έδαφος για το 2016. 

 

Οι επενδυτές αναμένουν με έντονο ενδιαφέρον την ομιλία της επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen, στο Economic Club of New York, την Τρίτη, αναζητώντας περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με την επιτοκιακή πολιτική της Τράπεζας. Άλλωστε, τα πλέον πρόσφατα μηνύματα αξιωματούχων της Fed παραπέμπουν σε μια αύξηση των επιτοκίων σύντομα. 

Σε αυτό το κλίμα, το δολάριο συνεχίζει την ανοδική του πορεία, έναντι του γιεν, με τον χρυσό να δέχεται πιέσεις, υποχωρώντας νωρίτερα σε χαμηλά ενός μήνα. 

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο, σήμερα, γνωρίζει κέρδη και διαμορφώνεται περί τα 40 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω προσδοκιών για συμφωνία μεταξύ των μεγάλων παραγωγών στη συνάντηση της 17ης Απριλίου στο Κατάρ, με μερίδα των αναλυτών, εντούτοις, να εκφράζει αμφιβολίες. 

 

Στο σκέλος των μακροοικονομικών στοιχείων, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Φεβρουάριο, καθώς οι Αμερικανοί δεν προχώρησαν σε μεγάλες αγορές, όπως νέα αυτοκίνητα, και αποταμίευσαν κατά τι περισσότερο.

Ο ήδη χαμηλός πληθωρισμός υποχώρησε επίσης ελαφρώς τον περασμένο εξαιτίας άλλης μίας πτώσης στις τιμές της βενζίνης, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 0,2%, αλλά πρόκειται για τη χαμηλότερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed (PCE), υποχώρησε 0,1% τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω του χαμηλότερου ενεργειακού κόστους. Σε ετήσια βάση, ο PCE σημείωσε άνοδο μόλις 1% στους τελευταίους 12 μήνες, έναντι του 1,2% του προηγουμένου μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.