ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτική κίνηση στις ασιατικές αγορές

10:10 - 19 Ιαν 2007 | Χρηματιστήρια
Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στην πρώτη αρνητική συνεδρίαση της χρονιάς με την Samsung και την Tokyo Electron να σημειώνουν υποχώρηση οδηγώντας και τον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο. Οι άρνητικές παρενέργειες για τον κλάδο ξεκίνησαν όταν η International Business Machines έβγαλε εκτιμήσεις που δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές. Αυτή την εβδομάδα πάντως και οι Intel και Apple ανακοίνωσαν αποτελέσματα που δεν πέτυχαν τους στόχους κερδοφορίας τους.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε η PetroChina μετά τη νέα υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου. Επίσης με απώλειες έκλεισε η Mitsubishi UFJ Financial Group μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να μην προχωρήσει σε αύξηση του κόστους χρήματος.


Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε σε ποσοστό 0,4% ενώ ο δείκτης Topix δεν μεταβλήθηκε σημαντικά. Στην Κίνα οι δείκτες Shanghai και Shenzhen 300 έκλεισαν με σημαντική άνοδο ενώ απώλειες είχαν τα χρηματιστήρια στη Νότια Κορέα, την Ταϊβαν και τη Μαλαισία. Αντίθετα μικρά μέρδη είχαν οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.