ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στο ξεκίνημα στη Wall Street

16:32 - 05 Απρ 2016 | Χρηματιστήρια
Απώλειες στο ξεκίνημα στη Wall Street
Εκκίνηση σε αρνητικό επίπεδο έκαναν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street βαδίζοντας στον «δρόμο» των διεθνών αγορών.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί 0,44%, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,55% και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,76%. 

 

Απώλειες γνωρίζει το πετρέλαιο, με το γεν να «σκαρφαλώνει» σε υψηλό 17 μηνών έναντι του δολαρίου, ενώ σε ανοδική τροχιά κινείται και ο χρυσός, αφήνοντας πίσω του τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις στο «κόκκινο». 

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για την παγκόσμια οικονομία έκρουσε, εν τω μεταξύ, και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Christine Lagarde, μία ημέρα μετά από την έκθεση του Ταμείου που είδε το «φως» της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία οι αναδυόμενες αγορές - καθοδηγούμενες από την Κίνα - θέτουν σε κίνδυνο τις αγορές στις ανεπτυγμένες χώρες.

 

Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον και τα πρακτικά από τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, τον Μάρτιο, με τον επικεφαλής της Fed στο Σικάγο, Charles Evans, να επιβεβαιώνει, σήμερα, το συγκρατημένο μήνυμα που εξέπεμψε η Janet Yellen, την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με την πρόθεση της Τράπεζας να προβεί σε σταδιακή αύξηση των επιτοκίων. 

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, στα 47,1 δισ. δολ., ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, αυξήθηκε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ, τον Φεβρουάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.