ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλά 3 εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

10:08 - 22 Ιαν 2007 | Χρηματιστήρια
Στα υψηλά τριών εβδομάδων έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, καθοδηγούμενες από τον πετρελαϊκό κλάδο αλλά και τις μεταλλευτικές εταιρείες, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αλλά και των μετάλλων ανέκαμψαν. Σημαντικότερα κέρδη σημείωσε η BHP Billiton και η Nippon Mining, ενώ κέρδη είχαν και οι μετοχές του κλάδου ηλεκτρονικού εξιοπλισμού.

Με κέρδη κινήθηκαν η Samsung και η Westfield Group καθώς η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα από το 2004, διαψεύδοντας τις φήμες για εμφάνιση φαινομένων κόπωσης από την πλευρά της καταναλωτικής ζήτησης στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Κέρδη σημείωσε ο δείκτης Hang Seng  στο Χονγκ Κονγκ κινούμενος σε νεά υψηλά ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έκλεισε σε νέα επίπεδα ρεκορ, ενώ σε παρόμοια ρεκορ βαδίζουν οι αγορές σε Κίνα και Σιγκαπούρη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με κέρδη 0.7% στις 17,424.18 μονάδες. Με κέρδη έκλεισε και ο τραπεζικός κλάδος, με τη Mitsubishi να είναι στο επίκεντρο. Ανοδικά κινήθηκε και η τιμή του πετρελαίου, με το αργό να σημειώνει άνοδο κατά 3% στα 5.2 δολάρια το βαρέλι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.