ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε θετικό έδαφος η Wall με ώθηση από το πετρέλαιο

16:35 - 08 Απρ 2016 | Χρηματιστήρια
Σε θετικό έδαφος η Wall με ώθηση από το πετρέλαιο
Με άνοδο ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, μετά από τη χθεσινή υποχώρηση των αμερικανικών δεικτών, καθώς η σημερινή ανάκαμψη του πετρελαίου, παράλληλα με τις ηπιότερες επιδόσεις του ιαπωνικού γεν δίνουν ώθηση στο επενδυτικό αίσθημα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,53%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο κατά 0,60% και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,63%.

Το κλίμα προμηνύεται θετικό, σήμερα, στη Wall, μετά από την πτωτική συνεδρίαση της Πέμπτης, οπότε και οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, αλλά και η διολίσθηση του αργού επηρέασαν τους επενδυτές που έσπευσαν σε ασφαλή «καταφύγια», με τον Dow Jones να γνωρίζει τριψήφια πτώση και ο S&P 500 να γυρίζει σε αρνητικό έδαφος για το 2016, ενώ το δολάριο αποδυναμώθηκε σε χαμηλά 18 μηνών έναντι του γιεν.

Σήμερα, το πετρέλαιο γνωρίζει ισχυρά κέρδη, καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών για «πάγωμα» της παραγωγής, στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν στις 17 Απριλίου στην Ντόχα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.