ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

10:40 - 12 Απρ 2016 | Χρηματιστήρια
Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές
Ήπιες κινήσεις καταγράφονται για την ώρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα και τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο της Ιταλίας να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 332 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 6.191 μονάδες, κατά 0,1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.312 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,3% κινείται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.708 μονάδες.

 

Εν τω μεταξύ, στην Ιταλία, οι ισχυρότερες τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και asset managers κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία ταμείου ύψους 5 δισ. ευρώ για τη διάσωση των αδύναμων τραπεζών, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τους επενδυτές

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε τα τελικά στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαρτίου, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,8% σε μηνιαία και κατά 0,1% σε ετήσια βάση, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

 

Χθες, η Alcoa ανακοίνωσε ισχνά αποτελέσματα, γεγονός που ενδέχεται να επιβαρύνει τις μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων. Από την άλλη πλευρά, η Tata Steel φέρεται να βρήκε αγοραστή για μια από τις μονάδες της στη Βρετανία.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Shell γνωστοποίησε σήμερα πως η εταιρεία ενδέχεται να πωλήσει ορισμένα περιουσιακά στοιχεία της Β. Θάλασσας, προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα του χαρτοφυλακίου της εταιρείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.