ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζονται οι απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια

09:38 - 26 Απρ 2016 | Χρηματιστήρια
Συνεχίζονται οι απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια
Σε αρνητικό έδαφος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κινήθηκαν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει των συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών σε Ιαπωνία και ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 1%, στη Νότια Κορέα ο Kospi κατέγραψε οριακά κέρδη της τάξης του 0,1%, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 υποχώρησε κατά 0,3%.


Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,19%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,68%.
Σύμφωνα με ξένους αναλυτές, η αβεβαιότητα γύρω από τα επόμενα βήματα νομισματικής πολιτικής επιβάρυνε την επενδυτική διάθεση.


"Οι επενδυτές είτε προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών ή είναι επιφυλακτικοί στο να προχωρήσουν σε νέες τοποθετήσεις", σχολίασε ο Alex Furber, επικεφαλής αναλυτής στην CMC Markets στη Σιγκαπούρη.


Στην Ιαπωνία η πτώση αποδόθηκε εν μέρει στην ενδυνάμωση του γεν έναντι του δολαρίου, ενώ από την διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας που ξεκινά την Τετάρτη αναμένεται περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής.


Στα μάκρο της ημέρας, στη Νότια Κορέα η οικονομία επιβράδυνε απότομα τους τρεις πρώτους μήνες του έτους εξαιτίας των αδύναμων εξαγωγών. Ειδικότερα, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% την εξεταζόμενη περίοδο έναντι ανάπτυξης 0,7% του προηγούμενου τριμήνου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.