ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα υψηλά οκτώ μηνών οι ασιατικές αγορές

09:59 - 24 Ιαν 2007 | Χρηματιστήρια
Στα υψηλά οκτώ μηνών επέστρεψαν οι ασιατικές μετοχές καθοδηγούμενες από την Mitsubishi και την BHP Billiton, μετά τη σημαντική άνοδο των τιμών του πετρελαίου που έφτασε και πάλι τα 55 δολάρια αλλά και την αύξηση στις τιμές του χαλκού και των άλλων μετάλλων.

Επίσης σε υψηλότερα επίπεδα βρέθηκαν οι μετοχές των εταιρειών ηλεκτρονικών με έντονη εξαγωγική δράση όπως Canon και η Samsung Electronics, καθώς στις ΗΠΑ οι σχετικοί δείκτες σημείωσαν άνοδο μετά τα αποτελέσματα της Sun Microsystems που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Με κέρδη κινήθηκε και η United Microelectronics στην Ταϊβαν η οποία θα προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της.

Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι δείκτες στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη φτάνοντας τα υψηλά που είχαν αγγίζει προ οκτώ μηνών. Σε υψηλότερα επίπεδα, κατά 0,6% στις 17.507,40 μονάδες έκλεισε και ο δείκτης Nikkei 225 ενώ ο δείκτης Topix 'σκαρφάλωσε' 0,5% υψηλότερα. Μόνη πτωτική αγορά ήταν η Ινδονησία.

Σε υψηλότερα επίπεδα έκλεισαν και οι μεταλλευτικές εταιρείες στην Ασία καθώς η νοτιο-κορεατική Posco ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις τιμές για προϊόντα χάλυβα, ενώ και η κινεζική Laiwu Steel ανακοίνωσε ότι υα κέρδη της για το 2006 έχουν κατά πάσα πιθανότητα διπλασιαστεί. 


Σημαντικά κέρδη σε ποσοστό 2.8% σημείωσε η Mitsubishi, ενώ και η  Woodside Petroleum κέρδισε ποσοστό 1.7%. Η τιμή του αργού πετρελαίου στο μεταξύ άγγιξε και πάλι τα 55 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας άλμα 4.7% καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να διπλασιάσει τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.