ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωαγορές

10:36 - 27 Απρ 2016 | Χρηματιστήρια
Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωαγορές
Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, παρά την ανακοίνωση για πτώση στα κέρδη αρκετών κορυφαίων τραπεζών.

Παράλληλα, πιέσεις δέχεται και ο τεχνολογικός κλάδος, καθώς ο Apple ανακοίνωσε την πρώτη στην ιστορία της πτώση των πωλήσεων των iPhones.

 

Νωρίτερα, η Barclays ανακοίνωσε πτώση 33% στα προ φόρων κέρδη της για το α' τρίμηνο του έτους, αποτέλεσμα χειρότερο του αναμενόμενου, ενώ η Santander, η μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης, ανακοίνωσε πτώση 4,9% στα καθαρά κέρδη τριμήνου.

 

Εν τω μεταξύ, ο πρόδρομος δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK, δείχνει πως το καταναλωτικό κλίμα της Γερμανίας θα βελτιωθεί σημαντικά τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, κυρίως λόγω της πιο αισιόδοξης εικόνας για την γερμανική οικονομία.

 

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, στις συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο.

 

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται στις 347 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται 0,1% χαμηλότερα στις 6.277 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,1% ο δείκτης CAC του Παρισιού και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.