ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα στη σημερινή συνεδρίαση

20:12 - 02 Μαϊ 2016 | Χρηματιστήρια
Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα στη σημερινή συνεδρίαση
Στον απόηχο του αρνητικού κλίματος που επικράτησε σήμερα στις τράπεζες, οι ευρωαγορές ολοκλήρωσαν τις αποψινές τους συνεδριάσεις με μικτά πρόσημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση μικρότερη του 0,1% στις 341,24 μονάδες, ήτοι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Απριλίου. Την προηγούμενη εβδομάδα ο δείκτες έκλεισε με απώλειες 2% μετά από 2 εβδομάδες κερδών, ενώ στον μήνα πέτυχε κέρδη 1,2%.
Οι περισσότερες ευρωπαϊκές τράπεζες έκλεισαν στο κόκκινο σήμερα, με την Intensa Sanpaolo να υποχωρεί 2% μετά την ανακοίνωση της πώλησης μονάδων της έναντι 1,04 δισ. ευρώ. Σε αρνητικό έδαφος και απώλειες περίπου 2,9% έκλεισαν και οι Unicredit και Mediobanca. Αρνητικά πρόσημα αλλά πιο περιορισμένη πτώση και για άλλες τράπεζες της περιοχής.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γαλλικός CAC σημείωσε κέρδη 0,3% και ο γερμανικός Dax ενισχύθηκε 0,8%. Αντίθετα, απώλειες μικρότερες του 1% σημείωσαν ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός IBEX.
Στο μέτωπο της οικονομίας, μικρή άνοδο σημείωσε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Απρίλιο με τον σχετικό δείκτη PMI να διαμορφώνεται στις 51,7 μονάδες από 51,6 μονάδες που ήταν τον Μάρτιο.
Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων οικονομολόγων που τον τοποθετούσαν στις 51,5 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, οι νέες παραγγελίες επιβραδύνθηκαν παρά την ήπια αύξηση των εξαγωγών την εξεταζόμενη περίοδο, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι προσλήψεις. Ωστόσο, η αύξηση της μεταποιητικής δραστηριότητας δύσκολα θα διατηρήσει τους σχετικά ισχυρούς ρυθμούς που έτυχε το πρώτο τρίμηνο λαμβάνοντας ώθηση από τον ήπιο χειμώνα και τις χαμηλές τιμές στην ενέργεια. Οι επιχειρήσεις συνέχισαν να μειώνουν τις τιμές τους, ένδειξη πως η αύξηση του πληθωρισμού κοντά στον στόχο της ΕΚΤ, θα πάρει χρόνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.