ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνολογική αισιοδοξία στη Wall, ράλι στην Ευρώπη

16:23 - 24 Ιαν 2007 | Χρηματιστήρια
Θετικό είναι το προσυνεδριακό κλίμα στην αμερικανική αγορά, με τον τεχνολογικό κλάδο να βρίσκεται στο προσκήνιο, στο θετικό απόηχο της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες από τις Yahoo και Microsystems. Η τεχνολογία επίσης οδηγεί σε υψηλό εξαετίας και τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και ειδικά κατά το δεύτερο εξάμηνο, όταν αναμένονται και υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας, σύμφωνα με τον Rolf Steimer, της Fleming Family & Partners στη Ζυρίχη, ο οποίος υποστηρίζει επίσης ότι οι μετοχές του εν λόγω κλάδου δεν είναι υπερτιμημένες.

Αυτή την ώρα τόσο η Yahoo, όσο και η Sun Microsystems ενισχύονται σημαντικά στην Ευρώπη, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που διαμορφώθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παρά τη συρρίκνωση της κερδοφορίας της Yahoo κατά 61%, ωστόσο τα κέρδη ανά μετοχή εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων διαμορφώθηκαν στα 16 λεπτά, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη ανά μετοχή της τάξης των 14 λεπτών.

Αναλυτικότερα, το δ΄ τρίμηνο τα κέρδη της Yahoo διαμορφώθηκαν στα 269 εκατ. δολάρια, από 683 εκατ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Το ίδιο διάστημα, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 15%, διαμορφούμενες σε 1,23 δισ. δολ, εξαιρουμένων ωστόσο των δαπανών που αφορούν «πληρωμές» σε εταιρείες με τις οποίες ο όμιλος συνεργάζεται. Παρά τις ενισχυμένες πωλήσεις, η αύξηση των πωλήσεων ήταν η χαμηλότερη σε διάστημα επτά χρόνων.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 1,10 % στις 6.296,40 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 βρίσκεται στις 5.616,18 μονάδες, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 0,74% και στη Φρανκφούρτη ο DAX διαμορφώνεται στις 6.707,58 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,43%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.