ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωαγορές: Ώθηση από την ανάκαμψη των τιμών των μετάλλων

10:23 - 10 Μαϊ 2016 | Χρηματιστήρια
Ευρωαγορές: Ώθηση από την ανάκαμψη των τιμών των μετάλλων
Την... ανιούσα πήραν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά το ξεκίνημα των σημερινών συνεδριάσεων, έχοντας ώθηση από την ανάκαμψη των τιμών των μετάλλων που στηρίζει τις εταιρείες του μεταλλευτικού κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία K+S ανακοίνωσε μικρότερη του αναμενόμενου πτώση στα λειτουργικά κέρδη τριμήνου, ενώ η Adecco γνωστοποίησε πως ο μέτριος ρυθμός αύξησης των εσόδων της συνεχίστηκε το α' τρίμηνο.

Από την άλλη πλευρά, η Credit Suisse δήλωσε ότι «βλέπει» οι δύσκολες συνθήκες της αγοράς να συνεχίζονται τουλάχιστον και το β' τρίμηνο, η Thyssenkrupp υποβάθμισε τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρήσης, ενώ η Nokia ανακοίνωσε μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση των καθαρών πωλήσεων...

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει το Reuters, το 68% των ευρωπαϊκών εταιρειών έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα αποτελέσματα, από τα οποία το 60% ευθυγραμμίστηκαν ή ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή της, αλλά και εκτίναξη σε νέο επίπεδο ρεκόρ του εμπορικού της πλεονάσματος.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,6% στις 335 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.150 μονάδες, κατά 0,5% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.344 μονάδες και κατά 0,7% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.049 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.