ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικό πρόσημο στις περισσότερες ασιατικές αγορές- Υποχωρεί το Τόκιο

09:17 - 23 Μαϊ 2016 | Χρηματιστήρια
Θετικό πρόσημο στις περισσότερες ασιατικές αγορές- Υποχωρεί το Τόκιο
Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι περισσότερες ασιατικές αγορές, στον απόηχο της συνεδρίασης της Wall Street, αν και ο δείκτης Nikkei υποχωρεί μετά τα ανησυχητικά στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία και τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων θα προχωρήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις ιαπωνικές εξαγωγές, οι οποίες έκαναν «βουτιά» 10,1% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση. Τα στοιχεία ναι μεν ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωστόσο έδειξαν πως οι εξαγωγές υποχώρησαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα, αντανακλώντας την ισχνή ζήτηση από Κίνα και αναδυόμενες αγορές. Σημαντική πτώση όμως εμφάνισαν και οι εισαγωγές, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το εμπορικό πλεόνασμα σε επίπεδο υψηλότερο του αναμενόμενου.

Παράλληλα, ο δείκτης PMI του τομέα μεταποίησης συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών τον Μάιο, λόγω της μείωσης των νέων παραγγελιών.

Στο επίκεντρο παραμένει και η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, αν και οι αγορές φαίνεται πως έχουν αρχίσει να «χωνεύουν» την προοπτική αύξησής τους, ακόμα και τον επόμενο μήνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,6%, ενώ χαμηλότερα κατά 0,5% κινείται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.654 μονάδες.

Κατά 0,34% υποχωρεί ο δείκτης ASX στις 5.397 μονάδες, ενώ αντιθέτως υψηλότερα κατά 0,4% κινείται ο δείκτης Hang Seng στις 19.929 μονάδες, κατά 0,43% ο δείκτης Kospi στις 1.955 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.843 μονάδες και κατά 0,4% ο CSI στις 3.090 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.