ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

10:08 - 29 Ιαν 2007 | Χρηματιστήρια
Με μικτές τάσεις κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με τον μεταλλευτικό κλάδο να σημειώνει άνοδο στο Τόκιο, εν μέσω έντονων φημών ότι η Posco θα γίνει σύντομα στόχος εξαγοράς, ενώ η JFE Steel ανακοίνωσε ότι διερευνά το ενδεχόμενο ευρύτερης συνεργασίας με την νοτιοκορεατική Hyundai. Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ και Νότια Κορέα, ενώ με κέρδη έκλεισε το χρηματιστήριο στην Κίνα.

Στη Νότια Κορέα, οι εταιρείες μικροτσιπ κινήθηκαν χαμηλότερα μετά την υποβάθμιση στην οποία προχώρησε η Dongbu Securities για την Samsung Electronics εν μέσω της έντονης υποχώρησης των τιμών ημιαγωγών. Με απώλειες έκλεισε και η Sony, καθώς αναλυτές προβλέπουν μείωση κερδών έως και 50% στα κέρδη τρίτου τριμήνου της εταιρείας.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,28% ενώ άνοδο σε ποσοστό 0,32% σημείωσε και ο δείκτης Topix. Με κέρδη κινήθηκε η Tokyo Electric Power. Χαμηλότερα κινήθηκε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, που υποχώρησε κατά 0,3% ενώ χαμηλότερα κατά 0,56% βρέθηκε ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα.

Σημαντική ήταν η άνοδος στην Κίνα,  όπου οι δείκτες Shanghai και Shenzhen 300 κινήθηκαν σημαντικά υψηλότερα. Κέρδη είχαν και οι αγορές σε Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία, Μαλαισία και Ινδονησία.


 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.