ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη μετά από 3 ημέρες πτώσης στην Ασία

09:53 - 30 Ιαν 2007 | Χρηματιστήρια
Σε υψηλότερα επίπεδα μετά από τρεις ημέρες πτώσης κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις αυτοκινητοβιιομηχανίες να σημειώνουν σημαντική άνοδο καθώς η πτώση του γεν στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου για τέσσερα χρόνια, κάνει τα ιαπωνικά αυτοκίνητα φθηνότερα απέναντι στον ανταγωνισμό.

Ανάμεσα στις εταιρείες που σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη στην Ιαπωνία ήταν η Honda, η Toyota και Η Nissan. Με κέρδη κινήθηκαν και οι μεταλλευτικές βιομηχανίες με την Posco να σημειώνει κέρδη. Αρνητικά επηρέασαν τις επιδόσεις της αγορας οι προβλέψεις της Canon που βλέπει να επιβραδύνεται ο ρυθμός αύξησης των καθαρών της κερδών, ενώ σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκε η Softbank οι πωλήσεις της οποίας σημείωσαν άνοδο.

Αντίθετα, με απώλειες έκλεισε η Canon, αλλά και η Sony καθώς η εταιρεία έχασε μερίδιο αγοράς από την πτώση πωλήσεων της κονσόλας παιχνιδιών PlayStation 3.

 

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε κέρδη σε ποσοστό 0,1% κλείνοντας στις 17,490.19 μονάδες. Με κέρδη 0,65% έκλεισε επίσης ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έκλεισε 0,45% υψηλότερα. Κέρδη είχαν επίσης οι κεφαλαιαγορές σε Κίνα, Μαλαισία και Φιλιππίνες. Ο δείκτης S&P/ASX 200 Index στην Αυστραλία σημείωσε κέρδη 0,9% καθώς η Veda Advantage, η μεγαλύτερη εταιρεία ελέγχου στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία δέχτηκε πρόταση εξαγοράς.


 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.