ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στην Ευρώπη με το «βλέμμα» στη FED

10:51 - 03 Ιουν 2016 | Χρηματιστήρια
Κέρδη στην Ευρώπη με το «βλέμμα» στη FED
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες μετά την χθεσινή συνεδρίαση της ΕΚΤ κατά την οποία άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την οικονομία της ευρωζώνης. Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται σήμερα στα στοιχεία για την απασχόλησης στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται αργότερα και θεωρούνται καθοριστικός παράγοντας στην απόφαση νομισματικής πολιτικής της Fed τον Ιούνιο, με την αγορά να τρέφει προσδοκίες ακόμα και για αύξηση των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,3%, ενώ στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός Dax καταγράφει άνοδο 0,3%, ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,3% επίσης, ενώ ο βρετανικός FTSE 100ημειώνει άνοδο 0,6%.

Την ίδια ώρα, σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,36% κινείται και ο FTSE MIB στην Ιταλία, ενώ ο PSI στην Πορτογαλία ενισχύεται κατά 0,41%. Οριακά κέρδη για τον ελβετικό ΣΜΙ, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,18%.

 

Η αμερικανική αγορά εργασίας εκτιμάται ότι πρόσθεσε 164.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο, σύμφωνα με το Reuters. Στο μεταξύ, χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε σε πολύμηνα υψηλά.

 

Τέλος, το πετρέλαιο κινείται σήμερα πέριξ των 50 δολαρίων μετά την χθεσινή συνάντηση των χωρών μελών του ΟΠΕΚ που για ακόμη μια φορά δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα ταβάνι στην παραγωγή, αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρείται ενθαρρυντική για την τιμή του μαύρου χρυσού η δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να μην "πλημμυρίσει" την αγορά με αργό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.