ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρή πτώση αναμένεται στις ευρω-αγορές

10:25 - 30 Ιαν 2007 | Χρηματιστήρια
Ελαφρά πτωτικές αναμένεται να είναι οι τάσεις στο προάνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς οι εταιρείες του πετρελαϊκού και γενικότερα του ενεργειακού κλάδου και των ορυχείων αναμένεται να κινηθούν με απώλειες, καθώς BHP Billiton και Rio Tinto σημείωσαν πτώση στην Αυστραλία. BP, Shell, Total και Statoil επίσης αναμένεται να ξεκινήσουν με απώλειες.
Αντίθετα, με κέρδη αναμένεται να ξεκινήσει η Siemens μετά τη σύσταση αγοράς που εξέδωσε η Merrill Lynch για τη μετοχή. Με κέρδη αναμένεται να κινηθεί και η Royal Philips μετά την αύξηση μεγεθών στην οποία προχώρησε η Sony στην Ιαπωνία.

 

Τα future πάντως έδειχναν προς ένα άνοιγμα με κυρίαρχες τις σταθεροποιητικές τάσεις ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο φαίνεται να ξεκινά ελαφρά χαμηλότερα..

 

 

Με κέρδη αναμένεται να κινηθεί και η Prudential μετά την αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή από την Credit Suisse στις 750 πένες.


Σταθεροποιητικά κινούνται το πρωί της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά την έντονη χθεσινή πτώση που είχε σαν αποτέλεσμα να υποχωρήσει περισσότερο του ενός δολαρίου η τιμή του αργού πετρελαίου. Αφορμή στάθηκε η έντονη φημολογία ότι τα αμερικανικά αποθέματα είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση που επίκειται τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το συμβόλαιο του αργού για το Μάρτιο σημειώνει οριακά κέρδη κατά 0,06%, διαμορφούμενο στα 54,04 δολάρια ανά βαρέλι. Οριακά υψηλότερα κατά 0,04% διαμορφώνεται και η τιμή του μπρεντ, στα 53,67 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου. Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω τιμές είναι κατά 20% χαμηλότερες από τις αντίστοιχες περσινές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.