ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρή πτώση στις ευρω-αγορές λόγω πετρελαίου

11:40 - 30 Ιαν 2007 | Χρηματιστήρια
Με ελαφρά πτωτικές τάσεις, όπως άλλωστε αναμενόταν, ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι εταιρείες του πετρελαϊκού και γενικότερα του ενεργειακού κλάδου και των ορυχείων αναμένεται να κινηθούν με απώλειες, καθώς BHP Billiton και Rio Tinto σημείωσαν πτώση στην Αυστραλία. BP, Shell, Total και Statoil επίσης αναμένεται να ξεκινήσουν με απώλειες.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,06% ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,28%. Σταθεροποιητικά κινείται ο Xetra DAX στις 6.725 μονάδες.

Με κέρδη ξεκίνησε η Siemens μετά τη σύσταση αγοράς που εξέδωσε η Merrill Lynch για τη μετοχή. Με κέρδη κινείται και η Royal Philips μετά την αύξηση μεγεθών στην οποία προχώρησε η Sony στην Ιαπωνία. Κέρδη καταγράφει και  η Prudential μετά την αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή από την Credit Suisse στις 750 πένες.

Σταθεροποιητικά κινούνται το πρωί της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά την έντονη χθεσινή πτώση που είχε σαν αποτέλεσμα να υποχωρήσει περισσότερο του ενός δολαρίου η τιμή του αργού πετρελαίου. Αφορμή στάθηκε η έντονη φημολογία ότι τα αμερικανικά αποθέματα είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση που επίκειται τις επόμενες δύο εβδομάδες.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.