ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα υψηλά 9 μηνών οι ασιατικές αγορές

09:59 - 02 Φεβ 2007 | Χρηματιστήρια
Στα υψηλά εννέα μηνών σκαρφάλωσαν οι ασιατικές αγορές, μετά τα καλά αποτελέσματα εταιρειών όπως η Lenovo και η Hyundai που έδωσαν αφορμή για αισιοδοξία ότι τα εταιρικά αποτελέσματα θα τροφοδοτήσουν νέα άνοδο στις κεφαλαιαγορές. Με θετικό πρόσημο τερμάτισαν και οι Sony και Samsung, οι οποίες συνεργάζονται από κοινού για τη δημιουργία μιας νέας οθόνης υγρών κρυστάλλων.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης  Nikkei 225 κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 0.16% στις 17,547.11 μονάδες. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο κατά 2.2%. Η Kookmin Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, σημείωσε σημαντική άνοδο.  Σε νέα υψηλά κινήθηκαν οι αγορές σε Αυστραλία και Σιγκαπούρη, ενώ με σημαντικά κέρδη 1.25% στις 20.684 μονάδες τερμάτισε και το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Πτωτικά έκλεισαν οι κύριοι δείκτες στην Κίνα, εν μέσω ανησυχιών ότι η εισαγωγή νέων εταιρειών θα στερήσει κεφάλαια από μεγάλες εταιρείες στους δείκτες  Shanghai και Shenzhen 300.


Με μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 7.4% τερμάτισε η Lenovo, τα κέρδη της οποίας σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 23% στα 57.7 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Hyundai Heavy Industries, τα μεγαλύτερ αναυπηγεία του κόσμου κέρδισαν 5.4%, καθώς τα κέρδη τέταρτου τριμήνου της εταιρείας υπερτετραπλασιάστηκαν σε σύγκριση με πέρυσι. Η μετοχή της Hyundai Mipo κέρδισε και αυτή 7% καθώς τα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο σημείωσαν άνοδο κατά 77%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.