ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

11:38 - 02 Φεβ 2007 | Χρηματιστήρια
Με κέρδη ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές μετά τα καλά αποτελέσματα της μεγαλύτερης κατασκευαστικής του κόσμου Vinci, ενώ και οι αυτοκινητοβιομηχανίες κινούνται υψηλότερα βοηθώντας την άνοδο των δεικτών. Θετική είναι η κίνηση των εταιρειών λιανικής αλλά και ενέργειας, καθώς η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. Αντίθετα, σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησε η Siemens, καθώς οι αρχές στις ΗΠΑ ερευνούν πιθανές κατηγορίες για δωροδοκία.

Με κέρδη διαμορφώνεται και η DaimlerChrysler, καθώς η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 3.2%, χάρη κυρίως στην αύξηση πωλήσεων της Mercedes- Benz. Κέρδη έχει και η Volkswagen, οι πωλήσεις της οποίας σημείωσαν άνοδο κατά 2.3% στις ΗΠΑ.

Aυξηση κατα 14% σημείωσαν και τα κέρδη τέταρτου τριμήνου της Ericsson, μετά τα κέρδη ρεκορ στον κλάδο της κινητής τηλεφωνία στον οποίο συνεργάζεται με τη Sony.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η Volvo, τα κέρδη της οποίας στο 4ο τρίμηνο σημείωσαν άνοδο κατά 24%, πέφτοντας όμως λίγο χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.