ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές

10:32 - 08 Ιουλ 2016 | Χρηματιστήρια
Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές
Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την χθεσινή ανοδική «ανάσα», με τις ανησυχίες για το Brexit και τα προβλήματα στον ιταλικό τραπεζικό κλάδο να φοβίζουν τους επενδυτές, που στρέφουν την «πλάτη» στις τοποθετήσεις υψηλότερου ρίσκου.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,3% στις 321 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.522 μονάδες, κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.400 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης CAC του Παρισιού, ενώ ο ιταλικός δείκτης FTMIB κινείται 0,4% χαμηλότερα.

 

Χθες η αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς της Ιταλίας αποφάσισε την απαγόρευση του short selling στη μετοχή της Monte dei Paschi di Siena για τουλάχιστον τρεις μήνες. Η τράπεζα γνωστοποίησε πως συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να επιλύσει μια για πάντα το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων της –τα οποία ανέρχονται σε 47 δις. ευρώ. Η μετοχή της τράπεζας ενισχύεται σήμερα κατά 0,8%

Νωρίτερα σήμερα, η Γερμανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις εξαγωγές Μαΐου, οι οποίες κατέγραψαν την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων εννέα μηνών.

 

Παράλληλα, ο οίκος Moody's σε νέα του έκθεση υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της Βρετανίας και της ευρωζώνης φέτος και του χρόνου, λόγω του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο μετάστασης πολιτικής κρίσης στην ΕΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:33 - 08 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.