ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρές απώλειες στα ευρωπάϊκά χρηματιστήρια

11:38 - 05 Φεβ 2007 | Χρηματιστήρια
Με μικρές απώλειες ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον ευρωπαϊκό ενεργειακό κλάδο να κινείται ανοδικά καθώς η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται υψηλότερα, μετά τη μείωση της παραγωγής που εγκαινίασαν την 1η Φεβρουαρίου οι χώρες του ΟΠΕΚ. Αντίθετα με απώλειες κινούνται μεταλλυετικές εταιρείες και ορυχεία, αυτοκινητοβιομηχανίες, αεροπορικές εταιρείες και μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Συγκεκριμένα ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί σε ποσοστό 0,16%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,08%. Με π΄τωση 0,26% διαμορφώνεται και ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Κέρδη σημειώνει η Νορβηγική Statoi, η Total αλλά και η Shell. Αντίθετα, με απώλειες κινείται η BHP Billiton, καθώς τα futures του χαλκού και του ψευδαργύρου κινήθηκαν με απώλειες. Με κέρδη ξεκίνησε η Ryanair Holdings, καθώς η εταιρεία αύξησε τις προβλέψεις κερδοφορίας, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Το συμβόλαιο παράδοσης του αργού για το Μάρτιο υποχωρεί ελαφρά κατά 0,20% στα 58.86 δολάρια το βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο του Μαρτίου για το Μπρεντ ενισχύεται κατά 3,30% στα 58,34 δολάρια ανά βαρέλι, στη αγορά του Λονδίνου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.