ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτιμήσεις για απώλειες στη Wall, πτώση και στην Ευρώπη

15:52 - 05 Φεβ 2007 | Χρηματιστήρια
Σύννεφα συγκεντρώνονται προσυνεδριακά στη χρηματαγορά της Νέας Υόρκης, καθώς η αγορά αναμένει οριακή και μικρότερη των εκτιμήσεων αύξηση του δείκτη ISM, που καταγράφει την ανάπτυξη στον κλάδο των υπηρεσιών, από τον οποίο προέρχονται το 90% των εσόδων τηςμεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Η 3M υποχωρεί προσυνεδριακά, καθώς η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα κάτω την τιμή στόχο για τις μετοχές της, στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Walt Disney, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ, καταγράφοντας προσυνεδριακές απώλειες.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές δεν καταφέρνουν να επεκτείνουν τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, με τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, ακολουθώντας την υποχώρηση των τιμών του χαλκού.

Από τους κερδισμένουςτης ημέρας, η Ryanair Holdings καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα δύο ετών, καθώς η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης αναθεώρησε θετικά την εκτίμηση της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, μετά και την ανακοίνωση κέδρων τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγορές.

Επίσης κέρδη αποκομίζει και ο ενεργειακός κλάδος, με πρωταγωνίστρια την BP, καθώς η τιμή του αργού βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο του τρέχοντος έτους.

Αυτή την ώρα στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,12%, στις 6.303,20 μονάδες ,στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 βρίσκεται στις 5.675,07 μονάδες, μειωμένος κατά 0,04% και στη Φραγκφούρτη ο δείκτηςDAXκαταγράφει απώλειες της τάξης του 0,19%, στις 6.872,43 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.