ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βουτιά» στις ασιατικές αγορές- Το... χαβά της η Nintendo!

10:10 - 22 Ιουλ 2016 | Χρηματιστήρια
«Βουτιά» στις ασιατικές αγορές- Το... χαβά της η Nintendo!
Σημαντικές απώλειες σημείωσαν τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά από τα ισχνά εταιρικά αποτελέσματα που τερμάτισαν το διαρκές ανοδικό σερί της Wall Street με εξαίρεση τις ιαπωνικές μετοχές των Nintendo και Mc Donald's που ανεβαίνουν διαρκώς λόγω του Pokemon Go.

Για την ακρίβεια, η Nintendo ενισχύεται κατά 0,75%, έχοντας βέβαια χάσει μεγάλο μέρος των αρχικών της κερδών ύψους 5%, αλλά έχοντας συνολικά υπερδιπλασιάσει την αξία της από τις 6/7 όταν και πρωτοκυκλοφόρησε το mobile game. 

H μετοχή της McDonald’s ενισχύεται κατά 3,8% έχοντας περιορίσει αρκετά το αρχικό άλμα του 8%. Η εταιρεία συνεργάζεται με τη Nintendo στο λανσάρισμα του Pokemon Go.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei υποχωρεί κατά 1,09%, με τις μετοχές να δέχονται πιθανότατα πιέσεις λόγω της ενίσχυσης του γεν. Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται έναντι του δολαρίου ΗΠΑ με την ισοτιμία δολάριο / γεν να διαμορφώνεται στα 105,71 γεν. Η ενίσχυση του γεν ακολουθεί τις χθεσινές δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας H. Kuroda που απέκλεισε το ενδεχόμενο του "helicopter money”.
Στην υπόλοιπη Ασία, πτώση 0,26% καταγράφει ο ASX 200 στην Αυστραλία, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0.6%. O Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κινείται με πτώση 0.33%, ενώ οριακές απώλειες 0,09% καταγράφει ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:25 - 22 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.