ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αρνητική τροχιά οι ευρωπαϊκοί δείκτες στον απόηχο της ΕΚΤ

10:40 - 22 Ιουλ 2016 | Χρηματιστήρια
Σε αρνητική τροχιά οι ευρωπαϊκοί δείκτες στον απόηχο της ΕΚΤ
Στα χνάρια Wall Street και Ασίας κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τις χθεσινές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Europe Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,28% με τους περισσότερους τομείς σε αρνητικό έδαφος, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει απώλειες 0,64%.

 

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax σημειώνει απώλειες 0,57%, ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 0,47% και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,31%. Στην Ελβετία ο SMI υποχωρεί κατά 0,43%.

Παρόμοια εικόνα και στην περιφέρεια, με τον ισπανικό IBEX να καταγράφει πτώση 0,25%, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει απώλειες 0,51% και ο πορτογαλικός PSI χάνει 0,10%.

 

Την Πέμπτη η ΕΚΤ άφησε αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά τους τα επιτόκια επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ προανήγγειλε χαλαρή νομισματική πολιτική για παρατεταμένη περίοδο. Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi παραδέχτηκε την ενίσχυση της αβεβαιότητας στις αγορές της Ευρωζώνης εξαιτίας της απόφασης των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Συμπεριέλαβε, μάλιστα, το δημοψήφισμα στα πιθανά εμπόδια για την ανάκαμψη της οικονομίας μαζί με τους γεωπολιτικούς κινδύνους. Σημείωσε, ωστόσο, πως τόσο οι αγορές, όσο και ο τραπεζικός κλάδος αντέδρασαν επιδεικνύοντας αρκετή ανθεκτικότητα στο Brexit.

Στην ατζέντα της ημέρας, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την επενδυτική δραστηριότητα στην ευρωζώνη που ανακοινώνονται κατά την διάρκεια της  ημέρας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.