ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμφίρροπες τάσεις σε Wall και Ευρω-αγορές

18:09 - 05 Φεβ 2007 | Χρηματιστήρια
Νευρικότητα εκδηλώνεται στην κεφαλαιαγορά της Νέας Υόρκης, με τα εταιρικά νέα να παραμένουν στο προσκήνιο τροφοδοτώντας αμφίρροπες τάσεις. Η υποβάθμιση της μετοχής της Chevron, της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας των ΗΠΑ και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της 3Μ πυροδοτούν ενισχυμένες πωλήσεις μετοχών.

Αυτή την ώρα ο Dow Jones υποχωρεί 0,05%, στις 12.647,64 μονάδες, ο Nasdaq βρίσκεται στις 2.474,13 μονάδες, μειωμένος κατά 0,07% και ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.446,16 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,15%.

Η Chevron υποχωρεί καθώς η Deutsche Bank Securities συνέστησε πώληση των μετοχών της , εστιάζοντας στην αύξηση των κεφαλαιακών δαπανών και τη μείωση της παραγωγής.

Η 3M, η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία που είναι εισηγμένη στο δείκτη Dow καταγράφει επίσης απώλειες, καθώς η Merrill Lynch μείωσε την εκτίμηση της για τις μετοχές της εταιρείας, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών κερδών τριμήνου.

Η αγορά αναμένει επίσης τα στοιχεία για την ανάπτυξη στον κλάδο υπηρεσιών τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για άνοδο του δείκτη ISM, που καταγράφει την ανάπτυξη στον κλάδο των υπηρεσιών, από τον οποίο προέρχονται το 90% των εσόδων της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, στο 57 από 56,7 το Δεκέμβριο.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, μεικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, με τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου να βρίσκονται στο επίκεντρο των ανοδικών τάσεων, ακολουθώντας την ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου και τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου να υποχωρούν μετά τη μείωση των τιμών του χαλκού.

Από τους κερδισμένους της ημέρας, η Ryanair Holdings καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα δύο ετών, καθώς η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης αναθεώρησε θετικά την εκτίμηση της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, μετά και την ανακοίνωση κέδρων τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγορές.

Επίσης κέρδη αποκομίζει και ο ενεργειακός κλάδος, με πρωταγωνίστρια την BP, καθώς η τιμή του αργού βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο του τρέχοντος έτους.

Αυτή την ώρα στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,12%, στις 6.318,70 μονάδες ,στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 βρίσκεται στις 5.688,75 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,20%, ενώ στη Φραγκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,16%, στις 6.874,96 μονάδες.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.