ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές

10:48 - 09 Αυγ 2016 | Χρηματιστήρια
Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές
Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Ειδικότερα, η αύξηση των εισαγωγών στη Γερμανία ξεπέρασε την αύξηση των εξαγωγών τον Ιούνιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Σε προσαρμοσμένους όρους, οι εξαγωγές αυξήθηκαν 0,3% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,0%. Το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 21,7 δισ. ευρώ.

 

Επίσης, αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο στη Βρετανία, παρά τις ενδείξεις ότι θα μειώνονταν μετά το βρετανικό δημοψήφισμα που άνοιξε το δρόμο για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,1% τον Ιούλιο συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα. Τον Ιούλιο του 2015 είχαν αυξηθεί κατά 1,2%.

 

Παράλληλα, το πετρέλαιο γύρισε σε απώλειες, παρά τη χθεσινή του άνοδο, στον απόηχο της είδησης ότι οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ μπορεί να πραγματοποιήσουν ανεπίσημες συζητήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια συμφωνία για «πάγωμα» της παραγωγής.

 

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Europe Stoxx 600 σημειώνει κέρδη κοντά στο 0,2%.

 

Αντίθετα, σε θετικό έδαφος βρίσκονται οι υπόλοιπες αγορές. Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,17%, ο γαλλικός CAC σημειώνει κέρδη 0,20% και ο βρετανικός FTSE 100 κινείται με άνοδο 0,21%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.