ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιητική συνεδρίαση αναμένεται στην Ευρώπη

10:17 - 07 Φεβ 2007 | Χρηματιστήρια
Σταθεροποιητικές τάσεις αναμένονται στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον κλάδο της τεχνολογίας και των ορυχείων-μεταλλείων να αναμένεται να κινηθούν θετικά, λόγω των προβλέψεων της Cisco αλλά και των κερδών της BHP Billiton αντίσοιχα, ενώ με απώλειες αναμένεται να κινηθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς ο όμιλος PSA κατέγραψε ζημίες στο β' 6μηνο.



Με ανοδικές τάσεις αναμένεται να κινηθούν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου στην Ευρώπη, μετά τις θετικότερες των αναμενομένων προβλέψεις στις οποίες προχώρησε η Cisco Systems για τις πωλήσεις της το τέταρτο τρίμηνο. Με κέρδη αναμένεται να ξεκινήσουν  Infineon Technologies και ASML Holding οι μετοχές των οποίων σημείωσαν άνοδο και στις ΗΠΑ.


Κέρδη σημείωσε και η BHP Billiton τα κέρδη της οποίας αυξήθηκαν κατά 41% το 2006 λόγω των υψηλότερων τιμών των μετάλλων, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Σε χαμηλότερα επίπεδα αντίθετα αναμένεται να ξεκινήσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τον όμιλο PSA Peugeot Citroen να αναμένεται να ξεκινήσει με απώλειες καθώς ανακοίνωσε ζημίες στο δεύτερο εξάμηνο λόγω πτώσης των πωλήσεων αλλά και λόγω έκτακτων αποσβέσεων σε περιουσιακά στοιχεία.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.