ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρά κέρδη στο άνοιγμα των ευρω-αγορών

11:43 - 07 Φεβ 2007 | Χρηματιστήρια
Με μικρά κέρδη κινούνται στο ξεκίνημά τους οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον κλάδο της τεχνολογίας και των ορυχείων-μεταλλείων να κινούνται με κέρδη , λόγω των προβλέψεων της Cisco αλλά και των κερδών της BHP Billiton αντίστοιχα, ενώ με απώλειες κινούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς ο όμιλος PSA κατέγραψε ζημίες στο β' 6μηνο.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο δείκτης FTSE 100 κινείται σταθεροποιητικά, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαμορφώνεται 0,12% υψηλότερα ενώ με κέρδη 0,20% κινείται και ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη.

Με ανοδικές τάσεις κινούνται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου στην Ευρώπη, μετά τις θετικότερες των αναμενομένων προβλέψεις στις οποίες προχώρησε η Cisco Systems για τις πωλήσεις της το τέταρτο τρίμηνο. Με κέρδη ξεκίνησαν οι Infineon Technologies και οι ASML Holding οι μετοχές των οποίων σημείωσαν άνοδο και στις ΗΠΑ.

Κέρδη σημείωσε και η BHP Billiton τα κέρδη της οποίας αυξήθηκαν κατά 41% το 2006 λόγω των υψηλότερων τιμών των μετάλλων, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Σε χαμηλότερα επίπεδα αντίθετα ξεκίνησαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τον όμιλο PSA Peugeot Citroen να έχει απώλειες 1,5% καθώς ανακοίνωσε ζημίες στο δεύτερο εξάμηνο λόγω πτώσης των πωλήσεων αλλά και λόγω έκτακτων αποσβέσεων σε περιουσιακά στοιχεία

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.